Με το τουφέκι και τη λύρα

ΑΠΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ: Η ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ

Οι επικυρίαρχοι δρουν πλέον δίχως να τηρούν τα προσχήματα. Με την κάλυψη των εδώ υπαλλήλων τους εμπεδώνουν με κάθε ευκαιρία την άποψή τους (κοινή με τους ντόπιους λακέδες τους), πως η Ελλάδα είναι χώρος όπου ασκούν κυριαρχία και οι Έλληνες λαός υποτελής και ανάξιος σεβασμού και αξιοπρέπειας.
Έχομε συνεχείς καταγραφές γεγονότων απαξιωτικής συμπεριφοράς στη χώρα και τους κατοίκους από υπηκόους των δανειστών, κυρίως Γερμανούς, ακόμα και απλούς τουρίστες. Το πρόσφατο περιστατικό με τους Γερμανούς στρατιωτικούς που κατέβασαν την Ελληνική σημαία από το Σταυρό στα Χανιά και την αντικατέστησαν με Γερμανική, καταδεικνύει σε παροξυστικό βαθμό το φαινόμενο που συζητούμε και επιτάσσει προβληματισμό και ανάληψη δράσης.
Δε θα επαναλάβομε εδώ τα γεγονότα, είναι πια γνωστά. Θα πούμε όμως ότι το γεγονός της βεβήλωσης έγινε τυχαία αντιληπτό και τα αποτελέσματά του ακυρώθηκαν από την αυθόρμητη αντίδραση του κόσμου κι όχι από συντεταγμένη ενέργεια της Πολιτείας. Που σημαίνει αυτό πάλι ότι ο μεν λαός είναι στις επάλξεις, το κράτος του όμως όχι. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από τη συνέχεια της υπόθεσης.
Η αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση αναίρεσε την προσβολή και παρέδωσε στα χέρια της δικαιοσύνης (και όχι των «λαϊκών» δικαστηρίων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν νομιμοποιημένα από το μέγεθός της) τους δύο από τους πέντε μάγκες που συμμετείχαν στο συμβάν. Ήδη λοιπόν η Πολιτεία όφειλε να κινητοποιηθεί να αναζητήσει και τους άλλους τρεις. Δεν το έκαμε.
Η δικαιοσύνη χάιδεψε τους παραβάτες με μια ποινή δέκα μηνών με αναστολή. Σε μια χώρα που έχουν χυθεί ποτάμια αίματος για την πατρίδα και την ελευθερία, σε ένα χώρο όπου πριν ένα αιώνα ο Καγιαλές έγινε ιστός ο ίδιος για να συνεχίσει να κυματίζει η σημαία, αποτελεί κοροιδία η ποινή που επιβλήθηκε μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου. Είναι σαφές ότι άλλη ποινή θα επέβαλλε ένα δικαστήριο ελεύθερου κράτους.


Συμπληρώθηκαν αυτές τις μέρες 815 χρόνια από την πρώτη Άλωση, από τότε που οι Δυτικοί ξανά υπέβαλαν σε προσβολές το λαό μας όταν πήραν την Πόλη. Και πρίν από τότε, και συνέχεια μέχρι σήμερα, η Δύση υποτιμά τον Ελληνισμό, συχνά με την επικουρία ντόπιων θαμπωμένων από τα καθρεφτάκια που τους πλασάρει για θησαυρούς. Το 1204 είναι η πρώτη εμφάνιση της αποικιοκρατίας του Δυτικού ιμπεριαλισμού στον κόσμο, πολύ πριν αυτή επεκταθεί στην Αμερική και τις Ινδίες. Κι λαός μας, ο πρώτος που υπέστη τα δεινά της αποικιοκρατίας, τα χώματά μας τα πρώτα που απομύζησαν οι ξένοι.
Σήμερα ζούμε το ίδιο έργο. Παραγωγή, ενέργεια, λιμάνια, τρένα, όλη η δημόσια περιουσία, ανήκει στους ξένους. Με ψήφους Ελλήνων βουλευτών. Κι εμείς ακόμα προσπαθούμε να καταλάβομε τι έχει συμβεί.
Αυτό που μένει από την ιστορία αυτή, καθημερινή κατάσταση στην αποικία που ζούμε ξανά σήμερο, είναι ότι ο λαός μπόρεσε να αναιρέσει τα αποτελέσματα μιας (μόνο) προσβολής και να ξαναυψώσει τη σημαία την ελληνική στον ιστό, εντοπίζοντάς την εκεί που την είχαν θάψει οι Γερμανοί. Μένει ακόμα η δουλική συμπεριφορά του κράτους-υπηρέτη των ξένων, που δεν αναζήτησε τους δράστες που ξέφυγαν και που άφησε ελεύθερους τους δράστες που έπιασαν οι πολίτες.
Μένει και κάτι άλλο: Το (κυριολεκτικά) χέσιμο του ενός δράστη από το φόβο του. Αυτό καλούμαστε να προκαλέσομε και στους υπόλοιπους του είδους του, ξένους και ντόπιο υπαλληλικό προσωπικό. Για να βρούνε τα όνειρα εκδίκηση, για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την Πατρίδα.

Advertisements

Απρίλιος 18, 2019 - Posted by | Κείμενα για την Κρήτη, Πολιτική και πολιτισμός | , , , , , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: